preloader

+90 533 512 83 04

info@tuzlaboya.com

Uygulama

TUZLA BOYA > Uygulama
UYGULAMA

Mikrotech Mühendislik 2014 Yılında Kurulan Mikron Boya Uygulama Atölyesidir.

Bilgi ve Tecrübemiz

30 Yılı Aşkın Süredir Gemi Yat Tekne Kumlama Boyama Yapan Bi̇r Ekipten Kuruluyuz Çekirdekten

Atölyemizin Ana Başlıkları

  • Kumlama
  • Boyama
  • Metalizasyon
  • Polisaj

Su altı ve su üstü kaplama ihtiyaçlarınız , seastock ihtiyaçlarınız ve yeni inşa kaplamaları için müşterilerimize ürün tedariği , teknik destek ve eksiksiz teslimat desteği sağlıyoruz.

ÜRÜN GRUPLARI

METALİZASYON

El Formundaki Herhangi Bir Metalin Sıcaklık Ve Basınç Yardımıyla Ergimiş Ve, Hızlandırılmış Metal Damlacıkları Haline Getirilerek Kaplanması (Thermal Spray) Istenen Bir Yüzeye Tatbik Edilmesi Ve Yüzeyde Yoğun Koruyucu Bir Tabakanın Oluşturulmasıdır.

Çinko Bu Yöntemle Kaplandığında, Çelikte Uzun Dönem Korozyondan (Corrosion) Koruma Performansını Galvanik Etkiyle Sağladığı Gibi Çinko/Çelik Yüzeyinde Oluşan Korozyon Ürünleri De Koruyucu Etkiye Sahiptir. Çinko Demire Göre Daha Düşük Oksidasyon Potansiyeline Sahip Olduğundan Tercihli Olarak Korozyona Uğrayarak Çeliğin Paslanmasını Önler.

Ayrıca Katodik Koruma Sağlayarak Çinko Filminde Oluşabilecek Süreksizliklerde Yapıyı Korozyondan Korur.Hem Ark Hem De Alevle Metalizasyonla Elde Edilen Kaplamanın Yoğunluğu Partiküllerin Hızına Ve Kaplanacak Yüzeye Olan Mesafeye Bağlıdır.

KUMLAMA

Kumlama, Metalin Zamanla Pas Ve Korozyona Uğramasından Dolayı Üzerindeki Yağ, Kir, Pas Ve Korozyonu Kaldırıp Boyama İşlemi Ile Metalin Kullanım Ömrünü Uzatmak İçin Uygulanan Bir Yöntemdir. Kumlama işlemi, Özel imal Edilmiş Grit Adında Çeşitli Aşındırıcı Maddelerle Yapılır.

BOYA

Epoksi Boya, Kuruduktan Sonra Fiziksel Ve Kimyasal Tüm Etkilere Karşı Oldukça Dayanıklı Bir Hale Gelen Kimyasal Bir Reçinedir. Aynı Zamanda Renk Ve Uygulama Çeşitleri Ile Istenilen Tüm Sac Yüzeylerde Uygulanabilir.

POLİSAJ

Polisaj veya parlatma aşındırıcı taş, aşındırıcı pasta ve/ veya sıvılarla yüzey parlatma işlemidir. Polisaj malzemenin parlatılan yüzeyden en az miktarda uzaklaştırılmasıdır. Amaç yüzeyi düzeltmek ve parlaklık sağlamaktır. Bunu yapmak için, parlatıcı tanecikleri belirli bir basınçla parlatılacak yüzeye bastırılır. Bu parlatıcı tanecikler macun, cila vb ortamı içindedirler. Gerçekte işlem taşlamaya karşılık gelir ancak parlatmada yüzeyden mümkün olduğunca az malzeme çıkarılmalıdır. Parlatılan malzemenin kalınlığı çok az miktarda azalır.